Uterum Nyköping

Specialister på uterum & altan | | 0155-60 61 50

Vi bygger uterum

Ett snyggt uterum ger ett lyft till ditt hus. Bjud in naturen och njut av känslan av att sitta “ute” under en större del av året. Idag finns det både uterum som kan användas under vår sommar och höst samt även fullt vinterisolerade varianter som kan användas året om.

Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar väl ihop med din byggnad och ser till att den kommer på plats enligt tillverkarens instruktioner. Vi bygger uterummet på den grund som du önskar, till exempel en betongplatta eller på ett välisolerat bjälklag.

Snygga och energieffektiva uterum

Ett uterum ska inte bara vara snyggt och funktionellt, det ska dessutom vara energieffektivt så att det kan användas under så stor del som möjligt av året. Därför är det viktigt att du väljer en produkt av bra kvalitet och att du får den installerad av en kunnig hantverkare. Vi har stor erfarenhet av att bygga uterum på en mängd olika typer av byggnader - från sommarstugor på landet till kontorsbyggnader i stan. Vi ser till att du får ett uterum som passar perfekt ihop med din byggnad och kan exempelvis anpassa inramningen så att den får en färg och exempelvis vindskivor som gör att uterummet passar perfekt ihop med huset.

Kontakta oss om du är intresserad av att bygga ett uterum till ditt hus i Nyköping.

Trätrall för uteplats

Uterum – några användbara tips

Låt behovet styra planeringen

Hur stor del av året behöver du använda ditt uterum? Ska det vara en integrerad del av huset eller en förlängning av sommarsäsongen? Vad ska uterummet användas till? Ska du äta där, ha det som ett extra vardagsrum eller kanske ett växthus?

Bygg inte för litet

Det kanske vanligaste misstaget när det handlar om uterum är att snåla med utrymmet. Planera gärna för några extra kvadratmeter så att det inte känns för trångt när soffor och bord är på plats.

Tänk på väderstrecket

Söder och väster ger gott om ljus, medan norr och öst kommer att göra att uterummet får ett mjukt, behagligt ljus. Ska du ha uterummet i söderläge är det bra att veta att det kan bli riktigt hett, så då rekommenderas flera skjutpartier eller ett tak med bra isolervärde.

Matcha huset

Ta hänsyn till hur huset ser ut när du bygger uterummet. Resultatet blir nästan alltid bättre om uterummet smälter in i en liknande stil.

Se till att du kan sitta utanför uterummet

Sommartid kan det bli mycket varmt att sitta i uterummet. Då är det bra att ha tillgång till en plats i närheten där du kan sitta och svalka dig. Varför inte ett snyggt trädäck eller en stensatt uteplats?

Bygg bort trösklar mellan hus och uterum

När du ska servera kaffe och saft vill du väl inte snubbla och spilla ut hela brickan? Med hjälp av så kallad urspårning i betongplattan kan du slippa höga trösklar mellan uterummet och huskroppen.

Ett härligt uterum förlänger utomhussäsongen. Vi bygger det åt dig!